Nuffnang

Thursday, December 31, 2009

Selamat Tahun Baru - 2010

Salam semua,

Dikesempatan ini, I ingin mengucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru 2010 yang bakal tiba esok hari. Semoga bertambah keceriaan, kebahagiaan, diberikan kesihatan yang baik, bertambah keberkatan dan segalanya yang baik-baik belaka.

Tahniah bagi all PAs di Jabatan-Jabatan Kerajaan & Agensi di bawahnya yang akan dinaikkan gred juga :). Penantian itu akhirnya berbaloi.

http://www.jpa.gov.my/docs/pp/2009/14/pp142009.pdf

Good Luck to All!!!

Wednesday, December 30, 2009

hp ohhh hp :D

pagi tadi, i left my hp @home. bukan sengaja, tapi mmg terlupa.
rasa cam aman je bila x ada hp wpun hanya beberapa jam.
kerana hp lah, mcm2 hal boleh berlaku kpd yang dah berpunya/bergf/berbf/berlaki/berbini/berkeluarga tu seperti contoh, boleh bergaduh/berperang besarlah dek kerna "hp"....
bila ada hp ni, for sure adalah bersms or bercalling2 kan? kadang2 tu, kerna sms, boleh buat gaduh...kita dok hantar sms maksudkan lain, penerima maksudkan lain, begitulah sebaliknya...
ada juga tu, yang pakai hp lebih dari satu..biasanya lelaki lah..kenapa ye? byk skandal ke? ahakssss
kekadang tu, sbb nak jaga line, log keluar masuk for incoming & outgoing messages/calls terpaksa dikosongkan/deleted sbb takut kantoi dengan pasangan masing2...kalau buat lagu ni, for sure too obviouskan yang anda sememangnya hiding something..kekekkeke
erm...as for now, aku rasa, alangkah amannya bila x ada hp....x perlu nak buat call 3G sbb kita curious giler ngan pasangan kita...huhu
wpun, aku x nafikan mmg byk sgt kebaikan ada hp nie, cam aku je lah, senang aku nak berhubungan dengan si dia, dengan si kecik..namun, jauh di sudut hati aku, arrgghhh..i dont want to use hp anymoreeeee...pls help! kekekkeek

Sekitar majlis perkahwinan Mr Ahmad Zachary & Ms Eryna Su - 10 Disember 2009

Gambar di sekitar majlis perkahwinan anak kedua kepada YB Menteri Luar Negeri, Mr Ahmad Zachary bersama pasangannya, Ms Eryna Su @Grand Ballroom, The Magellan Sutera, Sutera Harbour Resort, Kota Kinabalu, Sabah on 10th December 2009.


Fresh Flowerssss





Kedua mempelai bergambar bersama kedua-dua belah keluarga

Kedua mempelai bergambar bersama staf & ahli keluarga staf di Pejabat YB Menteri Luar

Ole-ole untuk para tetamu

Dessert yang dihidangkan


Aku ketika di kaunter pendaftaran

Aku & Kak Nony di kaunter pendaftaran


L to R: Kak Nony, Datin Sri Siti Rubiah, myself & Mr Melvin


L to R: Myself, Datin & Kak Nony


Tuesday, December 29, 2009

Tips: How to plan a girlfirends' getaway

This entry especially for my girlfrens e.g: Ayu, Haney, Myra, Kak Nony, Syella, Ernie, Sue, Linda, Qistina, etc...

IF you love a girls' night out, take the concept one step further with a girls' weekend vacation. Spend a night or two-or three- with your closest gal pals in swanky resort, enjoying spa treatments and other girlie treats.

  • Agree on a time and budget first.
  • There's no better way to start a fight than planning the vacation on a friend's weeding anniversary or baby's first birthday - so make sure every friend has signed off on the weekend.
  • Decide what you want to do. You could go on a cruise, take in a tropical resort or even shop at famous retail destinations.
  • Try to get group rates.
  • Coordinate with your friends when packing for your getaway. This way you'll each bring clothes of similar levels of formality - you won't have one friend stuck in a cocktail dress while everyone else stays in swimsuits and flip-flops.
  • Take lots of pictures - many women have photographs of themselves only with their husbands and children.


p/s: apa lagi kalian, plan..plan..mau pg mana?

Thursday, December 24, 2009

Salam Awal Muharram semuaaa :D

Salam Maal Hijrah pada bloggers and frens semua.
Semoga di tahun baru ini, bertambah keberkatan dan kebaikan untuk semua.
Insya Allah...Amin :D

tagged by Ayu

A: write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.

(her name is Ayu Katerina)

i) she has traveled a lot! (Gue jeloz okkkk)
ii) masakan dia…peh mmg marvelloussss (ayam masak merah satu nokkk!kekkeke)
iii) hati dia baik..wpun dia garang & cepat marah! (jgn mare gue – sbb gue pun sama :D!)
iv) my little son, Is gelar dia “Ultraman Sakit”! (kiranya, itu gelaran dia sebenarnya tau..dia je malu nak guna..wkakakaka..lariiii)
v) punya taste yang bagus dari segala segi e.g: pakaian, food, etc lah…


B: jot down ten (10) interesting facts about yourself and your hobbies

my hobbies:

i) suka sgt kumpul fridge magnets, collar pins (kiranya kalau orang bagi souvenirs benda2 ni, aku mmg akan tersenyum lebar..from ear to ear..bak kata Mr Karam Singh, my lecturer during Pre-SS, UiTM zaman dedulu)
ii) shopping.... itu sudah semestinya kan? hehehehe

iii) suka sangat berjalan (melanconglah tu kononnya..almaklumlah, banyak berjalan, luas pemandangan…x gitu?)

iv) pantang dpt tau ada hotels or resorts yang best, menarik, ada pemandangan yang indah..mesti mau try stay punya!
v) di waktu senggangku, aku amat suka tidur!!! Especially di ruang tamu rumahku yang gelap, suasana dingin itu wpun di siang hari…kekeekek


myself:

i) aku amat sayang akan Ahmad Iskandar & MKN :D wpun derang berdua ni suka buat aku naik hangin..hahahhhaha

ii) aku suka sgt makan set Nuggets+Fries+Milo Ice kat McD (seriously, dari zaman aku tau makan McD sampai skrg, aku tetap akan order set ni…amat jarang sekali aku order set meal lain…)

iii) aku amat tidak suka makan KFC..(tapi, aku tetap kena layan si Ayu/MKN/Is if depa2 ni nak makan KFC…derang mmg suka ciken vely much..haiyooooo)

iv) amat bersyukur kerna punya sahabat/kenalan/ yang baik dan aku amat senang dengan derang cam Ayu, Ernie, Myra, Haney…etc.
v) aku cepat naik hangin dan juga cepat sejuk…(so, kenalah bersabar ngan aku nie ye…:P)



C: pick your ten (10) more deserving recipients and describe them

I don’t think I have any deserving recipients on thissss….kekkeekke

(wah lega giler ok dapat escape for answering this!)

Wednesday, December 23, 2009

@Nexus Resort, Karambunai, Kota Kinabalu

setelah kerja kami semua selesai di KK bagi majlis perkahwinan anak YB Menteri Luar, 10 Dis 2009, kami bertiga mengambil kesempatan untuk bersuka ria, riang ria "ribena" di Nexus Resort, Karambunai, KK...pantainya yang menawan hati, bersih, resortnya yang menarik amatlah sesuailah bagi yang nak ber"honeymoon"...sememangnya amat mendamaikan..
(wah aku dah mcm promoter Nexus Resort plak...kekekkeek)
Dated: 11 Dec 2009, Friday


aku & kak ani


kak nony yang vogue!




@Pavillion tempoh hari...

Theobroma Chocolate Lounge


sebelum ke KK, Sabah tempoh hari, aku & Myra (as usual :D) p Pavillion after office hour.
dok mencari hadiah for the wedding di KK kononnya...
sampai Pavillion setelah tugasan selesai, kami teringin nak p makan dessertttt...strawberry, kiwi, orange & marshmallow cecah coklat cair yang pehhhhh...mmg marvellous okkk



Chocholate Affair

L to R: Fair Lady Frappe & Strawberry Frappe yang marvelloussss