Nuffnang

Wednesday, December 24, 2008

Selamat menyambut Awal Muharam, Maal Hijrah 1430H & Tahun Baru, 2009

selamat menyambut Awal Muharam, Maal Hijrah 1430H on this 29 Dec 2008 & Tahun Baru 2009, 1st January 2009!!! Kepada kengkawan yang di"proposed" oleh buah hati masing-masing, dan akan melangsungkan perkahwinan pada tahun 2009 nanti, aku ucapkan "congratulations" dan juga semoga berbahagia..semoga kekal selamanya...InsyaAllah..Amin...

dan, x lupa juga kepada kekawan yang bakal menimbang cahaya mata pada 2009! tahniah in advance...hehehehe

Tuesday, December 23, 2008

elang or helang???

elang - dewa
Aku ingin terbang tinggi
Seperti elang
Melewati siang malam
Menghembus awan

Ini tangan ku untuk kau genggam
Ini tubuh ku untuk kau peluk
Ini bibir ku untuk kau cium
Tapi tak bisa kau miliki Aku

Tak usah kau terus tangisi
Kepergian ku...
Air mata tak kan memanggilku
Untuk kembali

Aku adalah mimpi - mimpi
Sedang melintasi
Sang perawan yang bermain
Dengan perasaan...

Aku adalah mimpi-mimpi...
Tiada arti...
Aku ingin terbang tinggi...
Seperti elang...

Thursday, December 18, 2008

Borang LNPT 2008


Maka, borang LNPT 2008 ku ini akan dihantar melalui Beg Diplomatik ke The Hague untuk perhatian my former boss, Dr Fauziah pada 23 Dis 2008 ini...huhu..aku siap tanya dia...whether my borang nie perlu x dihantar kepada dia..dia jawab, "if u nak markah lebih, better u hantar"...aku dok gelak jek..tu yang semangat and beria nak suh dia yang bagi the marks...kekekkeke

Kehilangan Notebook Ambassador ku...

Last few days, Ambassador aku nie minta ICT pasangkan anti-virus kat his own notebook ni..tp, memandangkan notebook nie kepunyaan sendiri and bukan kepunyaan Kementerian, maka kena lah dia beli anti-virus nya sendiri or download the free one from internet..dia minta aku tolong buatkan, aku tried buatkan, tp, x boleh..asyik-asyik suh aku click kat Broadband nyer card...aku minta tolong ICT, pun x boleh gak...so, ICT minta dia bawak the Broadband's card tomorrow...esoknya dia bawak Broadband's card, ICT plak sibuk, meetinglah, Anugerah Khidmat Cemerlanglah, etc..so, aku buatkan...tp, still x boleh..so, bila dah x boleh tu..rupanya, ptg tu dia bawak ke rumah semula..then pagi nie..dia bawak lagi sekali...dengan harapan, dptlah buat kat office the installation of the anti-virus tu..nak dijadikan cerita, the whole morning, dia p meeting kat luar..so, lunch tu, pergilah makan ikan bakaq kat medan ikan bakar di belakang Istana Negara tu...dia sudah letak itu notebook dalam car boot..balik dari makan, perut pun sudah kenyang..dia nak buka pintu kereta, itu tempat kunci sudah longgar..macam ada orang jolok or buka pintu kereta tu gunakan alat lain..dia x perasan lagi itu notebook sudah ilang..haiyoooh...sampai office..baru dia perasan..coz dia nak amikkan beg another Ambassador dalam car boot dia...then, barulah dia perasan yang the notebook was goneeeee....skrg nie..canggih sungguh alat yang digunakan oleh para pencuri notebook nie..they got the sensor yang boleh bilang ada notebook or other electronic devices yang berharga dalam keta walaupun kita letak those things dalam car boot! hence, moral of the story kekawan, jgn letak or simpan notebook dalam kereta anda! Be careful k!

Wednesday, December 17, 2008

14th AUG, Football Match, 16 Dec 2008 - Msia vs Thailand

Team Malaysia

Brot Ramlee, aku & my niece, Yana

It was really a tight fight between Msia and Thailand on football match last nite...Malaysia did very well...Thailand is actually a strong team, but Malaysia won the match..1-0..a day before, Malaysia won 10-0 to Timor Leste! nampak gayanya, our football national team mengecewakan, namun bagi Asean University Games ni, team Malaysia amat membanggakan..kira cam terubat lah kekecewaan dengan our national team..hehehee..bley ke gitu?

Team Thailand






Monday, December 15, 2008

Staying @ Palace of Golden Horses

My brother, Ramlee and his family stayed @Palace of Golden Horses for two days (13 & 14 Dec 2008)..apa lagi, aku pun mengambil kesempatan yang ada dengan mengambil gambo2x...almaklumlah scenery & view of the hotel...mmglah menarik & lawa sangat...aku mmg dah lama teringin nak bermalam kat hotel nie..6 stars tu...huhu..akhirnya, tercapai gak..kiranya, merasalah gak walaupun sekali..pasni, x tau lah bila dpt bermalam kat sini..hhehehee...thanks to the sponsor!!!



antara gambo yang diambil oleh photographer tak bertauliah..hehheheehh (jgn marah ye sesaper yang berkenaan..hehehehe)

ni plak antara gambo-gambo yang diambil bersama my lovely niece yang kuat melaram! hehehehehe

Opening Ceremony 14th Asean University Games (AUG)





last Saturday, 13th Dec 2008, aku ke Opening Ceremony 14th Asean University Games at Bukit Jalil. Antara penyanyi yang membuat persembahan adalah Mawi, Zahid & Syafinaz...orchestra dari UiTM, ramai gak students dari UiTM yang membuat persembahan nyanyian and other students from IPTAs and they all are very goodddddd! aku salute giler arr ngan students kita nie...depa nie mmg berbakat...and persembahan mereka mmg tidak membosankan serta amat bertenaga. Congratulations to those who have contributed their efforts for the greatest Opening Ceremony of 14th Asean University Games, Bukit Jalil, Malaysia!!!Proud to be Malaysian!

J.Co Donuts & Coffee

aku rasa lately nie I have been addicted to this J.Co Donuts!!! The donuts, fewww...nyummmy...mmg marvellous...sesaper yg belum try the donuts from J.Co, u all should try it!

Friday, December 5, 2008

Gegambor ke Jakarta on 14-17 Nov 2008

Beraneka juadah Nasi Padang di Jakarta, Indonesia....hehehheee..sampai x tau nak pilih yang mana tu..rambang mata gue seh..



Gegambor ke Jakarta on 14-17 Nov 2008...enjoy it! (eh, ada ke yang tgk blog aku nie.???ahaksss...)


Nobody's glazzier than you...that's why we give this to you...huhu..this donut aku dpt F.O.C time aku tunggu donuts and my orange juice blended siap kat J.CO @Senayan City Mall, Jakarta...hehehee...betoi ke x ada yang "glazzier than me???" - oh..perasan sungguh aku! kekekekeke..;)

Wednesday, December 3, 2008

~ Pagoh ~

mmg betul kata Ayu, x baik doa untuk mati...huhu..
nak dijadikan cerita, otw balik ke kl dari kg last Sunday -- 30/11/2008, aku nyaris-nyaris kemalangan. ni lah agaknya penangan dok ckp dalam hp jek time memandu..
Dari rumah kak aku, kat Bp, aku terus masuk ke Pagoh untuk ke Highway Utara Selatan..jalan kat situ, mmglah bengkang bengkok, scary jek...time tu dah jam 6.30 ptg..kat situ, mmglah agak gelap coz lampu jalan mmg x ada..bus express belakang aku sibuk jek cucuk-cucuk..bengang jek rasa..kalau ko nak potong keta aku..ko potong lah kan? mmg siut tau bas express nie, dalam hati ku lah..tiba-tiba dapat call..aku angkat, gayut sikit..tiba-tiba tanpa aku sedar, keta aku dah terlebih ke bahu jalan belah kiri..dah melepasi line putih..apa lagi, aku terus masuk ke bahu jalan yang memang agak rendah tu, then, dengan hp yang masih di tangan, aku terus putar stering, masuk ke jalan raya semula, kereta apa lagi, berdrum lah time tu..mujur time aku putar stering tu..aku x terlebih ke kanan pulak ..if x..agaknya, aku mmg dah terlanggar kereta yang dari arah kanan or aku terlanggar tanah tinggi di bahu jalan belah kanan plak..jalan kat situ, mmg banyak kes kemalangan maut.. mungkin disebabkan jalannya yang bengkang bengkok & tiada lampu..or sumpahan?? Wallahualam..antara korban nyawa kat situ, tauke Beriani Gam Power Batu Pahat!!! huhu...last year punya kemalangan...
Milin dah ketakutan, aku yang drive time tu..apatah lagi..tu lah..nak R.I.P sgt...nie Allah baru tunjukkan sikit, dah ketaq x ingat..pastu, sampai kat Pekan Pagoh, terus cari tempat makan sambil munasabah diri..huhu...