Nuffnang

Friday, May 23, 2008

13 Mei 2008

Pagi 12 Mei 2008 (Isnin), Ayu buzz aku kat YM, beritahu aku..ni nak citer…aku yang ke’bz’an dengan Kes Pulau Batu Puteh, membalas..”ko tulis jek, aku sesambil wat keje nie”…Then, dia terus senyap….aku pun lupa sekejap kat dia dek bz yang amat sangat time tu..petang tu sebelum balik keje..aku buzz dia plak..dia dok senyap jek..

So, malamnya..aku sms kat hp Taipei dia..memberitahu dia yang aku baru jumpa “kawan kami” di Alamanda..dia replied..kata, dia baru kena tempias earthquake di China..bergoyang gaklah kata dia…ingat nak mati jek time tu..aku dok risau gak..yelah, dahlah dia sorang kat sana…as her hubby baru jek balik Msia last two weeks..kami berbalas sms buat seketika..

Aku terjaga pada jam 3.25 pagi hari Selasa, 13 Mei 2008…coz nak bangun sahur..aku tgk hp, ada 3 missed calls dari unrecognized hp no..dalam hati berdetik..saperlah yang called aku pagi-pagi buta nie..then, tgk plak ada new msg kat inbox..msg yang berbunyi, “just got news bout shahrul..so shocked..i tried to call ayu tapi x dapat..dia da tau ke?”aku pun rasa terkejut sgt..then aku called that no..rupanya Syella..so, Syella pun cite…I was shocked tooooo…aku x sangka..aku baru jumpa arwah last two weekss..coz dia bagi souvenirs dari Ayu…he was very happy citer kat aku…bestnya Taipei..siap ajak aku p sekali nie..

Bila dah jadi mcm nie..aku punyalah terkejut..aku x sabo nak tunggu pagi jam 7.00...adui ..terasa lambat benar masa berlalu...aku x dpt nak tido time tu...jam 6.30 pagi..aku dah siap..nak anto Is p Ilham Putra dulu..then, aku terus p Hospital Putrajaya...sampai-sampai terus p Unit Forensik/Rumah Mayat..x ada saper..adui..mana aku nak tau katne jenazah arwah nie..aku tgk x ada saper..then, melilau-lilau aku kat hospital tu...last source, aku tried to call umah Ayu, Alhamdulillah, adik arwah angkat...rupanya depa suma kat umah coz depa baru balik umah..aku terus p umah Ayu..jumpa mak mertua Ayu..aku peluk dia..menangis kami dua..mak mertua Ayu x sangka jadi cam nie..saper nak sangka kan? Jodoh, ajal and maut..Allah yang tentukan..semoga arwah dicucuri rahmat dari-Nya..Amin..and Al-Fatihah.

2 comments:

Azrinah said...

oit bz ek.. lama th hapdet..
ako harap dia dapat semangat baru bila balik sana kan zack.. minggu lepas ngan minggu ni tk sempat lg nk jumpa ayu.. huuhuh

Zara said...

bz sikit lately..hehehehe...