Nuffnang

Monday, May 5, 2008

My boss...


erm...tiba-tiba, hati jadi sedih...terasa yang boss aku nie..x lama lagi nak p posting abroad..tertanya-tanya, saperlah boss baru aku pas ni...ok ke x dia nie nnt? fussy x? garang ke? huhuhu...mmg takut bila difikir-fikirkan...
ok, now aku nak citer sal my current boss...Y. Bhg. Amb. Dr. Fauziah ...masa memula PSM bagitau aku, renee and zalina..kami bertiga akan di'interview' oleh Dr Fauziah...punyalah kecut perut aku wei time tu..yelah, macam-macam citer aku dgr tentang female bosses kat sini...adui..kecut perut mmg x hingat time tu..so, kami masuk sesorang...Dr. Fauziah tanya aku, awak ada kereta? anak berapa tahun? kampung katne? selalu balik kg? ...my first impression on her..adui..mcm garang..tp, setelah beberapa lama jadi her PA, she's nice, bertimbang rasa..as long as, u can deliver asap any tasks given by her..and aku mula rasakan yang aku sayang kat boss aku nie..coz aku mmg ikhlas buat kerja dia..dia begitu tolerate...if aku balik lambat..dia akan tanya, eh, u x amik anak u ke? x pe ke nie balik lambat? huhuhu..if female boss lain? ntahlah wei...and one more thing, my boss and i nie..mcm ada something in common..eg dia anak bongsu dari sembilan beradik (so do i), dia pakai jam tangan kanan (so, do i), parents dia dah meninggal (so, do i)...hehehehehe...aper pun, aku rasa beruntung sgt coz all this while, aku dpt bosses yang mmg baik..my former boss, En Nik Aziz, now GM di Johor Port...erm..rezeki dia...miss him tooooo...

2 comments:

Ayu RMS said...

aku pun suka dr.. suma kata dia gitu gini.. tp dia very frenly... dia satu2nya female bos yg paham masalah aku satu ketika dulukan..

Zara said...

betoi beb...bak kata orand dolu-dolu, "x kenal maka x cinta"...hehehehe