Nuffnang

Friday, May 23, 2008

13 Mei 2008

Pagi 12 Mei 2008 (Isnin), Ayu buzz aku kat YM, beritahu aku..ni nak citer…aku yang ke’bz’an dengan Kes Pulau Batu Puteh, membalas..”ko tulis jek, aku sesambil wat keje nie”…Then, dia terus senyap….aku pun lupa sekejap kat dia dek bz yang amat sangat time tu..petang tu sebelum balik keje..aku buzz dia plak..dia dok senyap jek..

So, malamnya..aku sms kat hp Taipei dia..memberitahu dia yang aku baru jumpa “kawan kami” di Alamanda..dia replied..kata, dia baru kena tempias earthquake di China..bergoyang gaklah kata dia…ingat nak mati jek time tu..aku dok risau gak..yelah, dahlah dia sorang kat sana…as her hubby baru jek balik Msia last two weeks..kami berbalas sms buat seketika..

Aku terjaga pada jam 3.25 pagi hari Selasa, 13 Mei 2008…coz nak bangun sahur..aku tgk hp, ada 3 missed calls dari unrecognized hp no..dalam hati berdetik..saperlah yang called aku pagi-pagi buta nie..then, tgk plak ada new msg kat inbox..msg yang berbunyi, “just got news bout shahrul..so shocked..i tried to call ayu tapi x dapat..dia da tau ke?”aku pun rasa terkejut sgt..then aku called that no..rupanya Syella..so, Syella pun cite…I was shocked tooooo…aku x sangka..aku baru jumpa arwah last two weekss..coz dia bagi souvenirs dari Ayu…he was very happy citer kat aku…bestnya Taipei..siap ajak aku p sekali nie..

Bila dah jadi mcm nie..aku punyalah terkejut..aku x sabo nak tunggu pagi jam 7.00...adui ..terasa lambat benar masa berlalu...aku x dpt nak tido time tu...jam 6.30 pagi..aku dah siap..nak anto Is p Ilham Putra dulu..then, aku terus p Hospital Putrajaya...sampai-sampai terus p Unit Forensik/Rumah Mayat..x ada saper..adui..mana aku nak tau katne jenazah arwah nie..aku tgk x ada saper..then, melilau-lilau aku kat hospital tu...last source, aku tried to call umah Ayu, Alhamdulillah, adik arwah angkat...rupanya depa suma kat umah coz depa baru balik umah..aku terus p umah Ayu..jumpa mak mertua Ayu..aku peluk dia..menangis kami dua..mak mertua Ayu x sangka jadi cam nie..saper nak sangka kan? Jodoh, ajal and maut..Allah yang tentukan..semoga arwah dicucuri rahmat dari-Nya..Amin..and Al-Fatihah.

Monday, May 5, 2008

My boss...


erm...tiba-tiba, hati jadi sedih...terasa yang boss aku nie..x lama lagi nak p posting abroad..tertanya-tanya, saperlah boss baru aku pas ni...ok ke x dia nie nnt? fussy x? garang ke? huhuhu...mmg takut bila difikir-fikirkan...
ok, now aku nak citer sal my current boss...Y. Bhg. Amb. Dr. Fauziah ...masa memula PSM bagitau aku, renee and zalina..kami bertiga akan di'interview' oleh Dr Fauziah...punyalah kecut perut aku wei time tu..yelah, macam-macam citer aku dgr tentang female bosses kat sini...adui..kecut perut mmg x hingat time tu..so, kami masuk sesorang...Dr. Fauziah tanya aku, awak ada kereta? anak berapa tahun? kampung katne? selalu balik kg? ...my first impression on her..adui..mcm garang..tp, setelah beberapa lama jadi her PA, she's nice, bertimbang rasa..as long as, u can deliver asap any tasks given by her..and aku mula rasakan yang aku sayang kat boss aku nie..coz aku mmg ikhlas buat kerja dia..dia begitu tolerate...if aku balik lambat..dia akan tanya, eh, u x amik anak u ke? x pe ke nie balik lambat? huhuhu..if female boss lain? ntahlah wei...and one more thing, my boss and i nie..mcm ada something in common..eg dia anak bongsu dari sembilan beradik (so do i), dia pakai jam tangan kanan (so, do i), parents dia dah meninggal (so, do i)...hehehehehe...aper pun, aku rasa beruntung sgt coz all this while, aku dpt bosses yang mmg baik..my former boss, En Nik Aziz, now GM di Johor Port...erm..rezeki dia...miss him tooooo...

weekend

seperti biasa...weekend sure bangun lambat..Sabtu, 3 Mei 2008...si Is jek yang pagi-pagi dah bangun..siap bukak sliding door, selak langsir..bagi cahaya matahari masuk...hehehee..pagi-pagi dia layan Cartoon Network...aku? tido lagilah...jam 1.30 pm, aku dapat called dari si dia...minta aku pg Seremban..naik komuter...so, aku nie apa lagi..bergegas siap...p Stesen Komuter Serdang..sampai Seremban, si dia insisted me to wait at A&W...macam lah aku tau A&W Seremban katne..apa yang aku nampak dari Stesen Komuter Serdang tu..McD jek..aku bengang jek..dia siap suh tanya orang..dalam hati aku..susah sgt ke if nak amik aku kat stesen ni..??? geram jek ati..aku apa lagi..pegang tangan Is, lintas jalan, tanya orang sana sini mana A&W...jauh gak lah jalan..telefon dalam beg aku berdering-dering ni..malas nak angkat..suruh aku berjalan jauh..mmg mcm aper tau...ingat aku nie aper??? sampai kat A&W, si dia pun sampai..malas nak ckp..tp, bergaduh gaklah...dalam hati..satu hari..x gaduh x boleh agaknyaaaaaaaa...bosanlah aku mcm ni jek weeeeeeiiii....tolong..tolong...

Ahad, 4 Mei 2008...dah mmg si dia janji nak pergi tgk wayang ngan aku kat Sunway Pyramid...dia dari office..coz ada kerja katanya...tup tup, called aku..minta aku tunggu kat UPM..hish..bengang jek...aku apa lagi..bg msg..tunggu kat Sunway Pyramid jek arr..walaupun terasa malas sgt nak drive..tp, aku geram..geram sgt..if nak kuar ngan aku nie..mcm-mcm hal lah..tunggu sana lah..pegi tunggu sinilah..geramnya wei..pastu..dah dalam keta nie..si Is kata..kita p Alamanda jek arr...aku pun ckp ngan si dia..dia pun kata ok..dalam hati..geramnya aku..lagi suka agaknya if pg Alamanda jek..x yahlah dia pg lelama....pasai nak kuar sama pun gaduh lagi...mmglah aku yang mulakan..tp, dia fikir x pasai diri aku nie...??? tau nak jaga diri dia jek..kepentingan dia jek...hish...tp, akhirnya baik gak lah kami dua...kami bertiga..p Subang Parade, makan cendol, rojak mamak..erm..mmg sedap sgt...si Is siap nak tambah lagi cendol..huhu..aku x bagi arr..takut plak sakit perut anak aku tu...

Friday, May 2, 2008

New Vesttt....


To Ayu & Syella..ini plak gambo aku dengan vest ku..so, dah bley masuk dalam "Just 3 of Us"...
giler lah kita nie wei...kalau kita di tempat yang sama..sure best kan?