Nuffnang

Wednesday, December 24, 2008

Selamat menyambut Awal Muharam, Maal Hijrah 1430H & Tahun Baru, 2009

selamat menyambut Awal Muharam, Maal Hijrah 1430H on this 29 Dec 2008 & Tahun Baru 2009, 1st January 2009!!! Kepada kengkawan yang di"proposed" oleh buah hati masing-masing, dan akan melangsungkan perkahwinan pada tahun 2009 nanti, aku ucapkan "congratulations" dan juga semoga berbahagia..semoga kekal selamanya...InsyaAllah..Amin...

dan, x lupa juga kepada kekawan yang bakal menimbang cahaya mata pada 2009! tahniah in advance...hehehehe

Tuesday, December 23, 2008

elang or helang???

elang - dewa
Aku ingin terbang tinggi
Seperti elang
Melewati siang malam
Menghembus awan

Ini tangan ku untuk kau genggam
Ini tubuh ku untuk kau peluk
Ini bibir ku untuk kau cium
Tapi tak bisa kau miliki Aku

Tak usah kau terus tangisi
Kepergian ku...
Air mata tak kan memanggilku
Untuk kembali

Aku adalah mimpi - mimpi
Sedang melintasi
Sang perawan yang bermain
Dengan perasaan...

Aku adalah mimpi-mimpi...
Tiada arti...
Aku ingin terbang tinggi...
Seperti elang...

Thursday, December 18, 2008

Borang LNPT 2008


Maka, borang LNPT 2008 ku ini akan dihantar melalui Beg Diplomatik ke The Hague untuk perhatian my former boss, Dr Fauziah pada 23 Dis 2008 ini...huhu..aku siap tanya dia...whether my borang nie perlu x dihantar kepada dia..dia jawab, "if u nak markah lebih, better u hantar"...aku dok gelak jek..tu yang semangat and beria nak suh dia yang bagi the marks...kekekkeke

Kehilangan Notebook Ambassador ku...

Last few days, Ambassador aku nie minta ICT pasangkan anti-virus kat his own notebook ni..tp, memandangkan notebook nie kepunyaan sendiri and bukan kepunyaan Kementerian, maka kena lah dia beli anti-virus nya sendiri or download the free one from internet..dia minta aku tolong buatkan, aku tried buatkan, tp, x boleh..asyik-asyik suh aku click kat Broadband nyer card...aku minta tolong ICT, pun x boleh gak...so, ICT minta dia bawak the Broadband's card tomorrow...esoknya dia bawak Broadband's card, ICT plak sibuk, meetinglah, Anugerah Khidmat Cemerlanglah, etc..so, aku buatkan...tp, still x boleh..so, bila dah x boleh tu..rupanya, ptg tu dia bawak ke rumah semula..then pagi nie..dia bawak lagi sekali...dengan harapan, dptlah buat kat office the installation of the anti-virus tu..nak dijadikan cerita, the whole morning, dia p meeting kat luar..so, lunch tu, pergilah makan ikan bakaq kat medan ikan bakar di belakang Istana Negara tu...dia sudah letak itu notebook dalam car boot..balik dari makan, perut pun sudah kenyang..dia nak buka pintu kereta, itu tempat kunci sudah longgar..macam ada orang jolok or buka pintu kereta tu gunakan alat lain..dia x perasan lagi itu notebook sudah ilang..haiyoooh...sampai office..baru dia perasan..coz dia nak amikkan beg another Ambassador dalam car boot dia...then, barulah dia perasan yang the notebook was goneeeee....skrg nie..canggih sungguh alat yang digunakan oleh para pencuri notebook nie..they got the sensor yang boleh bilang ada notebook or other electronic devices yang berharga dalam keta walaupun kita letak those things dalam car boot! hence, moral of the story kekawan, jgn letak or simpan notebook dalam kereta anda! Be careful k!

Wednesday, December 17, 2008

14th AUG, Football Match, 16 Dec 2008 - Msia vs Thailand

Team Malaysia

Brot Ramlee, aku & my niece, Yana

It was really a tight fight between Msia and Thailand on football match last nite...Malaysia did very well...Thailand is actually a strong team, but Malaysia won the match..1-0..a day before, Malaysia won 10-0 to Timor Leste! nampak gayanya, our football national team mengecewakan, namun bagi Asean University Games ni, team Malaysia amat membanggakan..kira cam terubat lah kekecewaan dengan our national team..hehehee..bley ke gitu?

Team Thailand






Monday, December 15, 2008

Staying @ Palace of Golden Horses

My brother, Ramlee and his family stayed @Palace of Golden Horses for two days (13 & 14 Dec 2008)..apa lagi, aku pun mengambil kesempatan yang ada dengan mengambil gambo2x...almaklumlah scenery & view of the hotel...mmglah menarik & lawa sangat...aku mmg dah lama teringin nak bermalam kat hotel nie..6 stars tu...huhu..akhirnya, tercapai gak..kiranya, merasalah gak walaupun sekali..pasni, x tau lah bila dpt bermalam kat sini..hhehehee...thanks to the sponsor!!!



antara gambo yang diambil oleh photographer tak bertauliah..hehheheehh (jgn marah ye sesaper yang berkenaan..hehehehe)

ni plak antara gambo-gambo yang diambil bersama my lovely niece yang kuat melaram! hehehehehe

Opening Ceremony 14th Asean University Games (AUG)





last Saturday, 13th Dec 2008, aku ke Opening Ceremony 14th Asean University Games at Bukit Jalil. Antara penyanyi yang membuat persembahan adalah Mawi, Zahid & Syafinaz...orchestra dari UiTM, ramai gak students dari UiTM yang membuat persembahan nyanyian and other students from IPTAs and they all are very goodddddd! aku salute giler arr ngan students kita nie...depa nie mmg berbakat...and persembahan mereka mmg tidak membosankan serta amat bertenaga. Congratulations to those who have contributed their efforts for the greatest Opening Ceremony of 14th Asean University Games, Bukit Jalil, Malaysia!!!Proud to be Malaysian!

J.Co Donuts & Coffee

aku rasa lately nie I have been addicted to this J.Co Donuts!!! The donuts, fewww...nyummmy...mmg marvellous...sesaper yg belum try the donuts from J.Co, u all should try it!

Friday, December 5, 2008

Gegambor ke Jakarta on 14-17 Nov 2008

Beraneka juadah Nasi Padang di Jakarta, Indonesia....hehehheee..sampai x tau nak pilih yang mana tu..rambang mata gue seh..



Gegambor ke Jakarta on 14-17 Nov 2008...enjoy it! (eh, ada ke yang tgk blog aku nie.???ahaksss...)


Nobody's glazzier than you...that's why we give this to you...huhu..this donut aku dpt F.O.C time aku tunggu donuts and my orange juice blended siap kat J.CO @Senayan City Mall, Jakarta...hehehee...betoi ke x ada yang "glazzier than me???" - oh..perasan sungguh aku! kekekekeke..;)

Wednesday, December 3, 2008

~ Pagoh ~

mmg betul kata Ayu, x baik doa untuk mati...huhu..
nak dijadikan cerita, otw balik ke kl dari kg last Sunday -- 30/11/2008, aku nyaris-nyaris kemalangan. ni lah agaknya penangan dok ckp dalam hp jek time memandu..
Dari rumah kak aku, kat Bp, aku terus masuk ke Pagoh untuk ke Highway Utara Selatan..jalan kat situ, mmglah bengkang bengkok, scary jek...time tu dah jam 6.30 ptg..kat situ, mmglah agak gelap coz lampu jalan mmg x ada..bus express belakang aku sibuk jek cucuk-cucuk..bengang jek rasa..kalau ko nak potong keta aku..ko potong lah kan? mmg siut tau bas express nie, dalam hati ku lah..tiba-tiba dapat call..aku angkat, gayut sikit..tiba-tiba tanpa aku sedar, keta aku dah terlebih ke bahu jalan belah kiri..dah melepasi line putih..apa lagi, aku terus masuk ke bahu jalan yang memang agak rendah tu, then, dengan hp yang masih di tangan, aku terus putar stering, masuk ke jalan raya semula, kereta apa lagi, berdrum lah time tu..mujur time aku putar stering tu..aku x terlebih ke kanan pulak ..if x..agaknya, aku mmg dah terlanggar kereta yang dari arah kanan or aku terlanggar tanah tinggi di bahu jalan belah kanan plak..jalan kat situ, mmg banyak kes kemalangan maut.. mungkin disebabkan jalannya yang bengkang bengkok & tiada lampu..or sumpahan?? Wallahualam..antara korban nyawa kat situ, tauke Beriani Gam Power Batu Pahat!!! huhu...last year punya kemalangan...
Milin dah ketakutan, aku yang drive time tu..apatah lagi..tu lah..nak R.I.P sgt...nie Allah baru tunjukkan sikit, dah ketaq x ingat..pastu, sampai kat Pekan Pagoh, terus cari tempat makan sambil munasabah diri..huhu...

Monday, November 10, 2008

senikata lagu...

Ayat-Ayat Cinta

Desir pasir dipadang tandus
sekedar pemikiran hati
Tergisahku diantara cinta yang rumit

Bila keyakinan ku datang
Kasihku tak sekedar cinta
Pengobanan cinta yang agung
Ku pertahruhkan

(chorous)
Maafkankan bila ku tak sempurna
Cinta ini tak mungkin ku cegah
Ayat-ayat cinta bercerita
Cinta ku padamu

Bila bahagia mula menyentu
Seakanku bisa hidup lebih lama
Namun harus ku tinggal kan cinta
Ketika ku bersujut

Rossa - Atas Nama Cinta

Aku wanita yang punya cinta di hati
Dan dirimu dan dirinya dalam hidupku
Mengapa terlambat cintamu telah termiliki
Sedang diriku dengan dia tak begitu cinta

Mengapa yang lain bisa
Mendua dengan mudahnya
Namun kita terbelenggu
Dalam ikatan tanpa cinta

Reff:
Atas nama cinta
Hati ini tak mungkin terbagi
Sampai nanti bila aku mati
Cinta ini hanya untuk engkau
Atas nama cinta
Kurelakan jalanku merana
Asal engkau akhirnya denganku
Kubersumpah atas nama cinta

Mengapa yang lain bisa
Mendua dengan mudahnya
Namun kita terbelenggu
Dalam ikatan tanpa cinta

Monday, November 3, 2008

Ija's Wedding - 1 Nov 2008

.
Last Saturday - 1st Nov 2008, aku, Alaq, Brot Ramlee, Kak Ruby, Azri & Fik ke wedding Ija (adik angkat Brot Ramlee). Wedding reception berlangsung kat Dewan Perbadanan Putrajaya, Presint 4. Peh, mmg grand! Tokoh korporat yang dijemput, antaranya adalah Datuk Mazidah+suami..Pelamin lawa+make-up, baju mmg cun...aku siap minta business card dari Aloha Bridal & Spa, Nilai...hehhehe

Monday, October 20, 2008

Chrisye feat. Peter Pan - Menunggumu

Copy paste dari Blog Syella...erm..best plak senikata lagu ni...

Chrisye feat. Peter Pan - Menunggumu
Didalam sebuah cinta…terdapat bahasa
Yang mengalun indah…mengisi jiwa
Merindukan kisah…kita berdua
Yang tak pernah bisa…akan terlupa

Bila Rindu ini..masih milikmu
Kuhadirkan sebuah..tanya untukmu
Harus berapa lama..aku menunggumu..
Aku menunggumu…

Didalam masa indah…saat bersamamu
Yang tak pernah bisa…akan terlupa
Kenangan masa yang…menghancurkan jiwa
Dengan segenap cinta…aku bertanya
Bila Rindu ini..masih milikmu
Kuhadirkan sebuah..tanya untukmu
Harus berapa lama..aku menunggumu..
Dalam hati kumenunggu..
Dalam hati kumenunggu..aku…
Dalam benak kumenunggu..
Dalam hati kumenunggu..
aku…Masih menunggu….

Bila Rindu ini..masih milikmu…
Kuhadirkan sebuah..Harus berapa lama…
Harus berapa lama…Aku menunggumu..
aku menunggumu.

Friday, September 26, 2008

raya datang lagi

raya datang lagi? oh..hati aku seperti tertanya, "Raya? apa tu ye?"...aku akan beraya seorang diri di rumahku...semua tertanya, naper x balik kg, x ada kg ke, dah mcm-mcm lagi..?ntahlah ye..aku mmg x ada hati langsung untuk beraya tahun nie...Iskandar, papa dia akan ambil sehari sebelum raya untuk dibawa pulang ke kampung...maka, aku akan beraya seorang diri kat Putrajaya..plan nak pergi sembahyang raya kat Masjid Putra...erm...nak duk umah layan DVD after sembahyang raya...ada nie nnt, aku tido the whole day..hehhehee..apapun, raya tahun ini ..semakin tidak bererti..

Monday, September 15, 2008

New Hairdo - 14th September 2008

My new hairdo! aku baru buat semalam...buat kat salon yang biasa aku dan Ayu pergi...Ayu, really miss u lah..aku terkenang kita p salon sesama! sampaikan..aku siap mcm terpandang ada sorang girl nie..serupa Ayu! duk selang satu kerusi ngan aku dalam salon tu...aku siap berdetik..eh Ayu ke? huhu..sampai cam tu beb! Anyway, comment, comment on my new hairdo k!

10th September 2008


Tahun nie...last aku sambut besday yang berpangkal 20-an...huhu...tua dah aku nie..ngeri pun rasa..almaklumlah..next year aku nyer besday berpangkal 30-an...scary seyyyyyyy...

To my frens, Ernie and Jany, thanks for celebrating my besday + IFTAR at Village View Restaurant...and also, thanks for the present my fren! I do love it! (gambo lupa nak amik, later ek?)

And my frens out there, thanks for all the besday wishes...Luv u all...





Thanks to my Alaq for the besday presents (the frame, keychain, Ferrero Rocher & rose flowers!)..really love those things and i will always carry it / the keychain - 'symbol of love'....

Friday, September 12, 2008

From Ernie's Blog...


Happy Birthday to Zara…. May Allah Bless u alwiz….. Jaga diri jaga peribadi….. I love u beb…. wakakakakakakaka……

Semalam aku berbuka dengan Zara serta kawan2 yang lain di Village View, Bangi…. Makanan yang sedap bangat sehingga menjilat siku…..Menu yg di order oleh zara cukup mengena dgn selera masing2…. :D… Present untuk die adalah seketul handbag yang berwarna putih…yang aku share beli bersama seorg lg besfren zara………. thanks 2 u beb sudi share beli hadiah ittew….erm… beb, aku harap ko suke dengan present yang tak seberape tuh….. )

kepada kawan2 yang telah menjayekan program semalam…. u ols gempak beb…… u r da men…ahaks….. .. P

to zara…. aku tau ko kuat untuk hadap ape jua dugaan yang mendatang…. insyaallah aku support ko…. bagi peluang untuk diri ko sendirik k….. anything pls let me know…… kite nih manusia samer jerk.. dugaan tetap akn datang… cume biler jerk kite tak tau….. yang penting kite tau mane arah tuju kite….. erm… aku sayang ko beb… by da way thanks 4 everything k….. )



{September 10, 2008} About Me…..

You aren’t in love, but you aren’t lonely either.

You’re at peace with yourself.

You’re comfortable being alone,

but if you find someone special,

you’re willing to explore the possibility of love.

You are a strong person indeed.



  • My Calender

    September 2008
    M T W T F S S
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930